2017. május 19., péntek

T. M. Frazier: King (King 1.)


Az írónőről:
1981. szeptember 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban. 11 éves korában tagja volt az ún. „Authors Club”-nak (Írók Klubja), ahol kreatív írást tanult. Később a Florida Gulf Coast Egyetem hallgatója volt, s minden vágya, hogy riporter lehessen, ám több, mint tíz évig ingatlanügynök volt. Férje buzdította az írásra, s 2013-ban megjelent első regénye, a The Dark Light. Dél-nyugat Floridában él férjével és kislányával. 




A könyv:
Homeless. Hungry. Desperate. 
Doe has no memories of who she is or where she comes from. 
A notorious career criminal just released from prison, King is someone you don’t want to cross unless you’re prepared to pay him back in blood, sweat, pu$$y or a combination of all three. 
King’s future hangs in the balance. Doe’s is written in her past. When they come crashing together, they will have to learn that sometimes in order to hold on, you have to first let go.


Cím: King
Sorozat: King 1.
Megjelenés: 2015
Kiadó: CreateSpace (e-book változat: magánkiadás)
Oldalszám: 256
Borító: 5*

Szemszög: váltott

Kedvenc szereplő: King, Preppy és Bear
Nem kedvelt szereplő: - 

Kedvenc jelenet: Doe és King a vidámparkban

Miért? Mert még ősszel vettem meg az e-book verzióját, és mindenképpen el akartam olvasni, és hát a vizsga előtti pár nap a legtökéletesebb alkalom..
Because pancakes. :D

Ajánlom: Aki szereti a dark romance könyveket és az erotikus töltetű könyveket, s nem riad vissza a csúnyább beszédtől sem. Illetve, aki mindezt angolul szeretné elolvasni (magyarul még nem jelent meg.)


Első mondat: Come on you fucking fag!

A főszereplő, Doe (mint Jane Doe) elveszítette az emlékeit, s eltűnését nem is jelentették, így mind számára, mind a rendőrség számára rejtély a valódi identitása. Többnyire az utcán él, míg nem eltökéli, hogy MC (motor) bandataghoz csapódik, akitől védelmet remél, s fedelet a feje fölé. Ezért barátnőjével, Nikkivel, akit már "új életében" ismert meg, egy házibuliba megy, hogy ott találja meg a kívánt férfit. Az este azonban rosszul végződik, Nikki lelép, Doe pedig King, a tetoválóművész "fogságába" esik. Itt kezdődik el az igazi történet, Doe és King története, amelyet váltott szemszögből ismerhetünk meg. Az alig 18 éves lány lassan elnyeri King és barátja, Preppy bizalmát, s egyre több dolgukba avatják be. Preppyvel hamar összebarátkozik, sokat is vannak együtt, amit King nem néz jó szemmel. Kingnek azonban van egy titka, ami kulcsfontosságú a történetben, főleg, hogy mit is akar kezdeni vele, s ami, ha kiderül, Doe örökre megutálhatja. Neki azonban esze ágában sincs ezt közölni a lánnyal. 

Utolsó mondat: Mommy!


Értékelésem: 
Imádtam ezt a történetet, valami hihetetlen volt! Az első oldaltól az utolsóig fantasztikus volt, egy percig sem unalmas. Pörögtek az események, néha csak kapkodtam a fejem, hogy lépést tudjak tartani. Mindezt csodálatos stílusban megírva (már amennyire a nyelvezet ezt engedi). A karakterek is fantasztikusak, a három főszereplőt azonnal megkedveltem, de volt még rajtuk kívül egy-két másik karakter, akikről szívesen olvasnék még (és erre lehetőségem is lesz a folytatások során). Természetesen voltak karakterek, az anti-hősök, bár ők kellettek a cselekmény előmeneteléhez, s ők nem is szerepeltek olyan hosszú ideig, hogy a "nem kedvelem" kategóriába soroljam őket.
Mivel a dark romance-szel kapcsolatban már volt egy elképzelésem, kíváncsi voltam, fog-e annyira tetszeni, mint a másik könyv (Katy Evans: Real - Valós), mondhatni, voltak némi elvárásaim. Ezeket az írónő felül is múlta, messzemenően!
Minden megfelelő mennyiségben volt jelen a könyvben: nem finomkodó, de nem is brutális, volt benne csúnya beszéd (nem számoltam, pontosan mennyi "f*ck" szó szerepel a műben, de oldalanként egy minimum), de nem volt eltúlozva, nem hatott erőltettnek.
Egyszóval, imádtam a történetet, tuti, hogy el fogom olvasni a folytatást, majd annak a folytatását is, Bear történetére különösen kíváncsi vagyok.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kedvenc idézeteim:

Stop being alive, and start living.

I am desperate, and desperate people don't have the luxury of options.

Things doesn't always start out the way we want them to. It's how they end that's important.

Love is what you would do for the other person, not what you do in general.

Because when it comes to me and mine, I am the judge. I am the jury. And if need be, I am the motherfucking executioner.

Because pancakes.


Ahogy a szereplőket elképzelem:

King







Doe







Preppy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése